Wachtlijst

• Heeft Attila een wachtlijst?

Ja, sinds begin 2021 hebben we een wachtlijst ingesteld. Je kunt je hier inschrijven, zodra er plek is krijg je de vraag of je definitief lid wil worden. Volledige lidmaatschappen hebben voorrang op de wachtlijst boven introductielidmaatschappen voor 3 maanden. Voor jeugdleden is er geen wachtlijst.

Lidmaatschap

• Wat zijn de verschillen tussen een introductielidmaatschap (3 maanden) en een volledig lidmaatschap?

Met het introductielidmaatschap kun je 3 maanden onbeperkt tennissen. Met een introductielidmaatschap kun je niet inschrijven voor competitie of de reguliere tennislessen. Dat kan met een volledig lidmaatschap wel en bovendien is het tarief per maand een aantal euro goedkoper.

• Nadat ik me heb ingeschreven, kan ik dan direct afhangen?

We snappen je enthousiasme! Onze ledenadministrateur moet iedere inschrijving handmatig bevestigen zodat alleen correcte inschrijvingen worden aangemeld bij de tennisbond. Heb dus een aantal dagen geduld, we zijn ermee bezig.

• Nadat ik lid ben geworden, hoe lang duurt het dan voor ik een pasje krijg?

Het kan één tot meerdere weken duren voor je pasje bij Attila wordt bezorgd. Hiervoor zijn we afhankelijk van de tennisbond. Met name in maart kan het langer duren. Met het pasje kun je het gedeelte van het clubhuis openen waar de toiletten zijn en de bediening van de baanverlichting. Je hebt je pasje niet nodig om banen te reserveren.

• Ik heb nog niet zo veel ervaring met tennis. Hoe kan ik de club beter leren kennen?

We hebben normaal gesproken (tijdelijk niet i.v.m. covid) op woensdagavond om 20.00 uur een toss. Tijdens de toss speel je dubbels met wisselende leden. Het is dan ook gezellig op het terras! Verder raden we onze interne competitie aan. Dit gaat via een app die het makkelijk maakt om met nieuwe mensen van jouw niveau te tennissen. Tenslotte hebben we een aantal commissies en groepen actieve leden. Misschien iets voor jou om bij aan te sluiten?

• Waardoor is jullie contributie zo laag vergeleken met andere Utrechtse tennisclubs?

Bij de meeste tennisverenigingen in Utrecht betaal je al gauw €200 euro per jaar of meer. Bij ons is de contributie maar €160 per jaar. Dit komt omdat onze tennisbanen onderhoudsarm zijn en we geen pachter achter de bar hebben.

• Kan ik als niet-lid een baan huren bij Attila?

Nee, helaas gaat dat niet i.v.m de beveiliging van het park. Wel kan een Attila-lid een introducee meenemen om die kennis te laten maken met de vereniging. Je meldt deze introducee digitaal aan via de app. Dat kost 5 euro per keer en wordt achteraf afgeschreven.

Tennisles

• Wat kosten tennislessen?

16 tennislessen van 50 minuten voor 4 personen kosten ongeveer €210. Balance Tennis Academy (BTA) is als tennisschool betrokken bij Attila.

• Wanneer kan ik tennisles volgen?

Deze cyclus wordt 2 x per jaar gegeven. Winterlessen worden grofweg gegeven van oktober t/m maart. Zomerlessen van april t/m September. Inschrijving voor de lessen kan tot enkele weken van de start van de lessen, en op voorwaarde dat je een volledig lidmaatschap hebt.

Het tennispark

• Welke ondergrond heeft tennisvereniging Attila?

We spelen op kushioncourt banen. Dit is het meest te vergelijken met hardcourt dat je kent van de Australian Open en de US Open. Je kunt hier dus niet op glijden. Wel kun je er het hele jaar op spelen, kun je goed afzetten om van de ene hoek naar de andere te gaan en heeft de bal een constante stuit. Hierdoor heb je relatief lange rallies.

• Wordt de baan niet glad als het regent?

Als het licht miezert dan wordt de baan wat glad, vooral op de lijnen. Als het wat harder regent wordt de baan weer stroef, en daardoor niet meer glad. De bovenlaag van onze baan heeft miljoenen kleine kussentjes met gaatjes ertussen waar het water door wegloopt. We hebben dus nooit plassen op de baan staan. Zelfs met sneeuw kun je bij ons tennissen als je de sneeuw wegschuift.

• Kan ik contant betalen?

Nee, we hebben geen contant geld op de club. Je kunt alleen met pin betalen.

• Waardoor zijn jullie barprijzen zo laag?

Koffie en thee kosten bij ons €1,20, fris €1,70, bier €2 en speciaalbier van de Leckere €3. Ideaal, toch? We hebben geen pachter en hoeven daardoor geen commerciële prijzen te vragen. Tijdens toernooien staan leden achter de bar. Tijdens de competitie vragen we de thuisspelende teams om de drankjes voor jou en de tegenstanders te regelen. Voor de overige avonden kun je zelf de drankjes pakken en direct afrekenen met het pinapparaat.

• Wat zijn de zakelijke mogelijkheden bij Attila, bijv. het huren van banen?

Stuur graag even een mail aan [email protected]

• Zat tennisvereniging Attila vroeger niet op een andere plek?

Oplettend! Klopt, we zaten eerst langs de A2. Toen die verbreed werd zijn we verhuisd naar onze huidige locatie naast de Prins Claus brug in de Utrechtse wijk Papendorp.

Digitaal

• Wat moet ik doen bij digitale problemen (bijv. met de app)?

Check deze link eens, misschien helpt dat. Zo niet, of andere digitale problemen? Mail dan even naar [email protected]

Staat je vraag hier niet bij? Weet ons te vinden: [email protected]