Frequently Asked Questions (FAQ)

Heeft Attila een wachtlijst?

Nope :) je kan dus direct lid worden.

Nadat ik me heb ingeschreven, kan ik dan direct afhangen?

We snappen dat je direct wil spelen, maar onze ledenadministrateur moet iedere inschrijving handmatig bevestigen zodat alleen correcte inschrijvingen worden aangemeld bij de tennisbond. Meestal duurt het 1 of 2 dagen voordat dit gebeurd is.

Ik heb nog niet zo veel ervaring met tennis. Hoe kan ik de club beter leren kennen?

Normaal gesproken hebben we een tossavond op woensdagavond, maar die is voorlopig geannuleerd ivm coronamaatregelen. Stuur een mail naar [email protected] dan organiseren we een moment waarop we je kennis kunnen laten maken met onze mooie tennisclub.

Kan ik eenmalig een baan huren bij Attila met een ander niet-lid?

Nee, I.v.m. de coronamaatregelen is digitaal afhangen verplicht. Dat kan alleen door een Attila lid. Wel kun je als Attila-lid een introducee meenemen om die kennis te laten maken met de vereniging. Je meldt deze introducee aan op het digitale afhangsysteem. Wil je toch een keer proefspelen, mail dan naar [email protected] dan kijken we wat we kunnen doen voor je.

Voor bedrijven die op vaste basis een of meerdere banen willen huren bieden we wel mogelijkheden. Meer informatie hierover kun je opvragen via [email protected]

Waardoor is jullie contributie zo laag vergeleken met andere Utrechtse tennisclubs?

Bij de meeste tennisverenigingen in Utrecht betaal je al gauw € 200 euro per jaar of meer. Bij ons is de contributie maar € 160 per jaar. Dit komt omdat onze ondergrond onderhoudsarm is en we geen pachter achter de bar hebben.

Waardoor zijn jullie barprijzen zo laag? (koffie/thee €1,20, fris €1,70, bier €2 en speciaalbier van de Leckere €3)

We hebben geen pachter en hoeven daardoor geen commerciële prijzen te vragen. Tijdens toernooien staan leden achter de bar. Tijdens de competitie vragen we de thuisspelende teams om de drankjes voor jou en de tegenstanders te regelen. Voor de overige avonden kun je zelf de drankjes pakken en direct afrekenen met het pinapparaat. Het clubhuis is voorlopig dicht ivm coronamaatregelen.

Welke ondergrond heeft tennisvereniging Attila?

We spelen op kushioncourt banen. Dit is het meest te vergelijken met hardcourt wat je kunt kennen van de Australian Open en de US Open. Je kunt hier dus niet op glijden. Wel kun je er het hele jaar op spelen, kun je goed afzetten om van de ene hoek naar de andere te gaan en heeft de bal een constante stuit. Hierdoor heb je relatief lange rallies.

Wordt de baan niet glad als het regent?

Als het licht miezert dan wordt de baan wat glad, vooral op de lijnen. Als het wat harder regent wordt de baan weer stroef, en daardoor niet meer glad. De bovenlaag van onze baan heeft miljoenen kleine kussentjes met gaatjes ertussen waar het water door wegloopt. We hebben dus nooit plassen op de baan staan. Zelfs met sneeuw kun je bij ons tennissen als je de sneeuw wegschuift.

Kan ik contant betalen?

Nee, we hebben geen contant geld op de club. Je kunt alleen met pin betalen.

Nadat ik lid ben geworden, hoe lang duurt het dan voor ik een pasje krijg?

Het kan één tot meerdere weken duren voor je pasje bij Attila wordt bezorgd. Hiervoor zijn we afhankelijk van de tennisbond. Met name in maart kan het langer duren. Met het pasje kun je het gedeelte van het clubhuis openen waar de toiletten zijn en de bediening van de baanverlichting. Doordeweeks is 's avonds het toegangshek gewoon geopend. Voor het digitaal afhangen is geen pasje nodig.

Zat tennisvereniging Attila vroeger niet op een andere plek?

Klopt, we zaten eerst langs de A2. Toen die verbreed werd zijn we verhuisd naar onze huidige locatie naast de Prins Claus brug in de Utrechtse wijk Papendorp.

Neem voor overige vragen over lid worden bij Attila contact op met [email protected]